Santander projekt

A milánói Cucinella újragondolja a palafitte-koncepciót egy új menedzsmentközpontban, amelyet a bio-architektúra alapelvei szerint alakítottak ki.

Santander projekt

Santander - Cucinella 1

Teljesen Santanderen keresztül Milánóban Famagusta kerület, az első periférikus sávban, a metró zöld vonala közelében, hamarosan a irányított központ aláírta stúdió Mario Cucinella Építészek, több mint 12 ezer négyzetméter energiaosztály, a CENED tanúsítvány szerint.

Az építészeti jellemzők és a funkcionális városi minőség az alapvető jellemzők; átdolgozás futurisztikus vonalak és technikák a gólyaláb házak fogalmaCucinella várt egyet L-alakú lemez 13 mt-nél magassággal 7 áll az űrlapokból szabálytalan, amely egy teljesen keresztező kertet vesz körül.

Santander_Cucinella2

A terek használhatósága az egyiknek köszönhetően nőtt a szerkezet vízszintes fejlődése, amely szintén magas hatékonyságot tesz lehetővé a menedzsment alacsony fogyasztása szempontjából.

A valóságban több mint egyszerű tervezés egy újjáépítési beavatkozás, egy korábbi kihasználatlan ipari terület, de teljes mértékben tiszteletben tartva a bio-architektúra alapelvei.

Növénytervezés és anyagok az építésből új generáció; A tetőn 2500 négyzetméter fotovoltaikus napelemek helyezkednek el, miközben a fűtés és a hűtés elérhető geotermikus hőszivattyúk.

Santander_cantiere1

A szerkezet áll 2 különböző szektor: az első, a földszinten, ahol gyalogos utak és zöld területek találhatók. És a második, a felemelt padlón, a lemez belsejében, amely a termelési és harmadlagos funkcióknak szentelt.

A forma az a szolidaritással, két, a határok mentén kialakuló ujjával, azonban mindig egy kerületi borítékba kerül. A lemez alatt felfüggesztett tárgyalótermek, lebegő ablakok 9 méteres magasságban.

Santander_Cucinella3

A terek közötti kontraszt erős: az irodák, a racionális és a soros, és a földszinti szerkezet, jellemezve törött vonalak, ami dinamikusabbá és városiabbá teszi.

Az épület szerkezeti felépítése vegyes betonpadló és fém asztalos és van egy külső üvegezett burkolat. az homlokzati rendszerben csak egy bőr van, a strukturális sejtek által alkotott elemekkel szervezett.

Északra a tükrök teljesen átlátszóak, míg a keleti / nyugati fronton vannak külső pajzsok fém szövetben rozsdamentes acélból változó hangmagassággal.

Santander_Cucinella4

A projekt célja, a nyilvánvaló mellett a CO2-kibocsátás csökkentése, az energia és a napfény kiaknázásának maximalizálása télen, valamint a beltéri környezet nyáron történő védelme, megfelelő árnyékoló rendszeren keresztül, a konkrét a hatalmas fotovoltaikus szerkezet teljesítménye a fedélre kerül.

Költséggel 25 és 30 millió euró, a Santander projekt ezen a területen az egyik úttörője, a bioklimatikus stratégiákkal, amelyek nagyszabású javaslatot tartalmaznak, és párbeszéd a helyi és külvárosi mikroklímával.

//mcarchitects.it/



Videó: Santander-Azubis leiten Filiale selbstständig