Hogyan kell megtervezni a bejáratot

A gipszkartonnal ellátott bejárat elsődleges funkciója a szűrés és az elkerülendő, hogy azok, akik belépnek, közvetlenül a ház szívébe kerülnek.

Hogyan kell megtervezni a bejáratot

A ház planimetrikus eloszlásába való belépés fontossága

L 'belépés az névjegykártya egy ház és az összes planimetrikus eloszlás kiindulópontja. Előfordulhat, hogy klasszikus planimetrikus eloszlással találja magát, a bejárat eredetileg úgy lett megtervezve, mintha egy igazi szoba lenne önmagában: látunk egy ötletet annak átalakítására.

Hogyan kell megtervezni a bejáratot: növényi állapot


Az a lakás kb 140 négyzetméter, az eredeti projektben a bejárat egyértelműen megosztotta nappali -tól éjszakai terület, klasszikus elosztásban 70 szóközzel folyosó és a szobák ami figyelmen kívül hagyta.
Az egész új elosztás mögött az ötlet állt szünetamennyire lehetséges, a planimetrikus rendszer túl blokkolt, tovább kihasználva a már nagy, rendelkezésre álló környezeteket, előnyben részesítve egy a mozgások nagyobb folyékonysága, különösen a nappaliban.
A hálóterületet eltekintve éppen itt a nagyobb értéket kapták a belső mobilitásnak és a térhasználatnak, és mindezt közvetlenül a bejáratnál.

Új üzembehelyezés a bejárattól kezdve

Az eredeti helyzetben minden függvény a térben korlátozta a jelenlétét válaszfalak, a ház főbejáratától kezdve, amely három ajtót figyelmen kívül hagyott annyi területen: elszakadás a hálószobát szolgálja, főzés, hall.

Hogyan kell megtervezni a bejáratot: tanulmányozni az útvonalakat

Miután megváltoztatta a célállomás használatát második fürdőszoba amely stúdióvá válik, a bejárat közvetlenül a bejáratból származik. Ez elhagyja a folyosó falát minden ajtótól, úgyhogy teljes hosszában elrendezheti többcélú szekrény 40 cm mély, kihasználva a folyosó szélességét.
Miután ezt az új helyet megtervezték, mindent meg kell szüntetni, hogy megszüntesse az összes meglévő partíciót, és gondolja át a keletkező környezetet.
A tanulmány a utak utasításokat ad nekünk a belépéshez tér / támaszpont ahonnan elkezdhetjük őket, hogy elérjék a ház minden részét. Ezért az fő csomópont, nem szabad falaktól és ajtóktól mentesnek lenniük, miközben a szűrő szerepét megtartják.

Bejárat egy gipszkarton falzal

Ebből a célból választottunk egyfajta befogadást festői hátteret, több, mint egy fal gipszkarton, delle-el nyílások a tetején, hogy természetes fénybe engedjen.
Így létrejön egyfajta nyitott doboz mindent meleg sárga színnel festett, és a munkalap ugyanolyan színű, ahol a reflektorok be vannak helyezve. Az egyik falszegmensben, a falra támaszkodva egy régi volt kabáttartó a hágai régiségek piacán vásárolt fa.

Újratervezés: új projekt


Elég volt hozzáadni egyet pad öreg belga kézművesek a hatbox alatt és egy tükör a második gipszkarton falán található antik vakolatkerettel ellátják a kis bejárat.
az leeresztés a mennyezet a nyílt tér hatásának aláhúzásához és még nagyobbabbá tételéhez szolgált, amikor átment a bejáratnál, hogy belépjen a csarnokba.

Tervezze át a bejáratot: áttekintés


A két gipszkarton fal egyből áll doboz szerkezete az vastagság a készen 10 cm, hogy a fénynyílások váljanak fülkékben hogy képes legyen elrendezni néhányat hajók a helyi kivitelezés és a dísznövények egy kis zöldetpihenő sarok ami a szoba oldalán található, ahol a nappali található.

A bemenet újratervezése: bevitel szűrőként

Ugyanezt a színt választották ki a gipszkarton munkákhoz, így a magas válaszfal is sárga lesz 120 cm, konyha és étkező között.
Mint láthatod, tényleg egy beavatkozás nem túl invazívgazdaságos szinten is kényelmes, hogy a tereket racionálisan szétválasszuk, mindegyiknek saját funkciója van, és az utakat folyékony módon kezeljük, anélkül, hogy azok akadályoznák vagy átfednének.

Gipszkarton bejegyzés mint képernyő

Vigye át a bevitelt: beviteli képernyőt

A gipszkartonnal ellátott bejárat az elsődleges funkciójában hatékony pajzs és elkerüljék azokat, akik belépnek, hogy közvetlenül a szívében találják magukat relaxációs terület. Továbbá ez a fal szolgál elrejt, a nappaliból, a kezelőpanel az életmentőtől az intercomig.
Ugyanakkor ez az árnyékolás nem vizuálisan jelent teljes zárást, mint az eredeti projektben, azaz egy partícióval és ajtókkal a különböző helyiségek eléréséhez.
Még ennek a bejáratnak a berendezése is egyszerű volt, mivel a rendelkezésre álló minimális hely volt: a tulajdonosok szenvedélye az utazáshoz segített ebben az értelemben, mert lehetséges volt, hogy kihasználják a kis kiegészítéseket, hogy éljenek az élethez. mindent.

Tervezze át a bejáratot

Az ellenkező oldalon, a nappali felé, a relaxációs szempont kiváltságos volt, egy felvételével kis könyvespolc támogatta, a kanapé szolgálatában, és kis festményekkel gazdagította a falat, a világszerte szerzett bolhapiacokon is. Mindezt a modern bútorok kontextusában készítették fehér bútorok, ellentétben a parkett -ban Doussié.
A két gipszkarton falának esztétikájához figyelemreméltó hozzájárulást adnak a kis felső nyílások, amelyek az egyik oldalon egy kis természetes fényt hagynak a bejáratnál, másrészt szép hatást biztosítanak a szobából, amikor a reflektorok világítanak..



Videó: XX. századi történelem - 2017-05-09 - Leszámolás a kulákokkal