Ház az egyensúlyban

A Balans Barn (szó szerint Granaio az Equilibrio-ban) egy nyaralóház, melyet egy merész szerkezeti hipotézis jellemez.

Ház az egyensúlyban

Tervezési kutatás a a ház témája a tervezési időszakok és áramlatok, valamint a gondolkodás, amely a konszolidált és felismerhető tervezési módokat kontrasztos és formális kísérletekkel ellentétesnek tartja. ház.

Kiegyensúlyozó pajta: a konzol nézete alulról

Míg hazánkban könnyen összeütközhetünk a modern építészet szegény kultúrájával, ami a szörnyeteget mindegyik enyhén nem konformista megvalósításhoz sírja, és az északi országokban a hamis történetíróknak, még rosszul tervezett és vasbetonból is adnak szépségszabadalmakat Európában a keresés az élet téma témakörei, tipológiái és módszertani megközelítései mindig érdekes eredményeket hordoz magában, amire gondolkodhatunk a fogalmak megértésében, nem pedig a formális modellben.
Nemrég épült az angol vidéken a Suffolk Heritage Coast, nem messze Thorington, egy nagyon érdekes nyaraló tervezte a holland stúdió MVRDV a környezeti kontextushoz kapcsolódva, inspiráció a helyi építészeti archetípusokra és hagyományokra, a technológia és a modernitás a szerkezet és a külső boríték konstruktív megoldásaiban.
Beszélünk a Kiegyensúlyozó Barn, az Equilibrio-ban található Granaio levélben kiadó, nyaralóház, melyet az élő építészet által támogatott nonprofit szervezet által támogatott program keretében valósítottak meg.

Kiegyensúlyozó pajta: az életteret

a projektbe egyesíti a a helyi magtárakra jellemző formális értelemben, a klasszikus szakaszból, melynek lejtős tetője amerész szerkezeti hipotézis amely az a nagyon hosszú túlnyúlás, ami a ház hossza 50% -ának felel meg (30 méternél nagyobb), amely a hullámzó terepen elhelyezett magasságban ugrik.
Kilátás a bejárat felől, a ház úgy néz ki, mint egy tipikus épület, legalábbis az alakzatban, amelyet a kontextusba illesztettek, és a helyi otthonokban elkerülhetetlen kandallóval is felszereltek, de közelebbről, és különösen a lefelé irányuló oldalról, az egészet feltárja. egyedisége és egyedisége ezzel körülbelül 15 méterre érjen el az ürességbe.
A nagy bátorság nyilvánvaló szerkezeti megoldása mellett az abszolút modernség másik jele, a térfogatjelzéssel ellentétben, a fényvisszaverő acéllemezek bevonata, amely elhalasztja a környező természet képeit, megerősíti a kontextushoz való tartozás érzetét és egy teremtést a bőr megváltoztatása mint az évszakok és a nap folyamán bekövetkező fényváltozás, ami soha nem banális érzékelési élményt nyújt.
Belsőleg a házat tervezték 8 személy elszállásolására alkalmas és felszerelt konyhával, nagy nappalival és négy jól felszerelt hálószobával, melyek mindegyike fürdőszobával rendelkezik, melyek mindegyike körülbelül 210 négyzetméter belső felületén van elosztva. Annak érdekében, hogy a merész rohanás a vallra lehessen

Kiegyensúlyozó pajta: kilátással a hegyre

és a struktúra Ezt tervezték és hajtották végre nagyon merev és kiegyensúlyozott a ce maga cementben és al nagyobb súlyú anyagok alkalmazottak a talajhoz rögzített rész upstream.
Az épület épült energiahatékony, A tökéletes hőszigetelésnek köszönhetően a hővisszanyerő rendszer szellőzteti, és egy hőszivattyúval melegíti fel, amely geotermikus energiaforrást használ. A hálószobákat a téma szerint szervezték és berendezték, ingadozva az angol hagyományok bútorai és a sok modern téma között. A projekt, a részletek és a felhasznált anyagok nagyon magas minősége megkapta a kiegyensúlyozó barnát Tisztelt megjegyzés kategóriában Építészet és várostervezés a rangos világdíjat Red Dot Design Award 2011, amelyet hivatalosan átadnak a tervezőknek egy hivatalos ünnepségen, melyet július 4-én tartanak meg az Aalto Színházban, Essenben, Németországban.
További információ:
mvrdv.nl



Videó: