Közép-Saint Giles

A Renzo Piano első londoni projektje az irizáló kerámia homlokzatok kombinációja, amelyek egy történelmi negyed városát átformálják, újra megnyitva a városi életet.

Közép-Saint Giles

@ rpbw_facciate1

Megnyitotta: London múlt májusban, majdnem 10 évnyi munka után, Közép-Saint Giles egy új, multifunkcionális komplexum, amely Camdenben található a a város északi részén, a Covent Garden és a Bloomsbury között új londoni társadalmi élet.

Az a a középkori utcák komplex mozaikja, városi blokkok és többé-kevésbé modern épületek, ez az épület megy cserélje ki a régi téglaépületet, korábban a titkosszolgálati irodák székhelye.

A kombináció színes és irizáló homlokzatok, gyerünk összetett kötetekegymás után modulálva, széttagolva és csökkentve, hogy összehangolódjon a környezethez tartozó környező épületekkel.

Lenyűgöző építészeti szobor, melyet a Renzo zongoraház műhely, együttműködve Fletcher Priest építészek, áll ragyogó bőr, mindegyik megjelenéssel különböző, magasság, tájolás, szín és kapcsolat a természetes fénygel.
Üveg, acél és kerámia a burkolatot jellemző elemek harmonikus játékban keverednek.

A bevonatok be vannak helyezve üvegezett terrakotta, az élénk színek hangsúlyozzák, mint a piros, narancs, sárga és zöld. Egy finomra vágott kerámia bőr domborművek, amely az ablakok szélén és keretein belül ismétlődő modulokat határoz meg, mint egyfajta színes normográfusokat a teljesen üvegezett tartályokon.

@rpbw_ a téren belül

22 homlokzat, amely a színek mellett van különböző intézkedéseket: 7/10-es vagy 10/14-es emeletekből való kilépéskor 13 egyedülálló épületet fognak azonosítani, amelyek egy homogén szomszédság részét képezik. trendek a középkori kerületekben, nagyobbért a projekt városi szintű integrálása.

A színekkel díszített homlokzatok hangsúlyozzák a komplex térfogatát, amely már bőségesen szaggatott, és egy a dupla bőr szellőztetett szerkezet, lamellás ablakokkal állítható és motoros vízszintes.

@rpbw_schizzo Renzo Piano

A szerkezet a teljes területből áll 64 ezer négyzetméter, amely két szomszédos blokkból áll, többcélú célállomásokkal, amelyek 37 ezer négyzetméter irodát, lakást, kereskedelmi egységet és éttermet tartalmaznak.

Érhető el öt gyalogos bejárat, a központban van nagy bíróság, amely egyfajta generál négyzet, amelyben a nyilvános tevékenységek koncentrálódnak és amely megnyitja a városi identitást és a város társadalmi életét.

@rpbw_vista

A tér, amelynek központjában van tölgy 20 méter magas, kettős magasságú ablaknak köszönhetően kívülről látható: 6 méter átlátszó üveg, a szerkezeti üveg függőleges bordái merevítik, ami lehetővé teszi teljes áteresztőképesség és maximális átláthatóságot kínál, felkérve a nyilvánosságot.

Ez a homlokzat majdnem 2 métert állíthat vissza az elülsőhez képest, és lehetővé teszi, hogy leválassza a felső tömböket a földről, és egy keskeny veranda függőleges oszlopokkal kör alakú rész.
Az alagsorban a telephelyet, a parkolót és a raktárakat, beleértve az üzemet is, helyeztük el biomassza amely biztosítja az irodák és apartmanok hőjét.
az lefedettség a területet elfoglalja zöld kiterjedt, teraszok elérhetők az apartmanoktól és irodáktól, amelyekhez csatlakozik kis fedett téli kertek, amelyek a környezetek elkülönítésére szolgálnak, kiváló és öko-fenntartható szobák a szünetre.

centralsaintgiles.com/



Videó: